Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 03:18 - В ТОВА ВЯРВАМ,защото виждам, че человеците се самозабравиха!
Автор: jupel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1444 Коментари: 0 Гласове:
2



image

25 КРАЯТ НА ВСИЧКО Е НАБЛИЖИЛ

 

Сега е дошъл краят върху тебе; Защото ще изпратя гнева Си върху тебе, Ще те съдя според постъпките ти, И ще възвърна върху тебе всичките ти мерзости. Езекил 7:1

    Дяволът успя да озвери света, от божествен в сатанински, накъдето и да погледнеш виждаш дявола и демоните навсякъде, особено в човека.
   Душите на злите са опетнени с кръвта на невините. Тези хора, нямат си представа какво ги очаква, как и с какви очи ще погледнат Исус Христос, които са го хулили, подигравали и са потъпквали най-святото, Неговата Свята жертва и кръв, с която е откупил тази покварена планета от лапите на дявола. Когато се появи Исус и застане пред тях очи в очи, как ще го погледнат, как ще се почувстват, какво ще му кажат за тяхно оправдание? Всеки ще мине през Божия съд за да даде отчет за живота и делата си. Защо са измъчвали, изнасилвали, крали, лъгали и убивали невини хора? Хората изгарят от омраза, злоба, завист и алчност. Дяволът ще ги подтикне да се обърнат един срещу друг, докато светът не бъде удавен в кръв. Не виждаш ли какво става около тебе в тези последни дни на земната история? Как всичко се разпада и те предупреждава, че светът е към своя край? Всеки ден, час и минута, злото расте и се увеличава. А Исус Христос не идва, изчаква, продължава да ни търпи, моли и кани, да се спрем и да се осъзнаем и да дойдем при Него.
   Човек
не може да се издигне по-високо от представите си за истина, чистота и святост. Ако умът му никога не се издига над нивото на човешкото, плътското, земното, ако чрез вяра не се извисява да съзерцава Безкрайната Мъдрост и Любов, той затъва все повече и повече, както подвижните пясъци.  Законът на човешкия ум е да се преобразява под влияние на заобикалящата го среда.
   Божието търпение, любов и милост
над този свят ще спре да умолява виновния човешки род. Както по времето на Ной и домът му, които бяха затворени вътре в ковчега, а тези, които отхвърлиха Божията любов и милост, останаха отвън да понесат наказанието си и проклятието което си допринесоха сами; така също ще стане във времето на края на последните дни, на земната история. Вратата на милостта ще се затвори, когато Исус Христос прекрати Своето ходатайство и посредничество за виновните хора преди идването Си в небесните облаци. „Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.“ (Матей 24:30.) Тогава Божествената благодат и милост няма повече да задържа озверените, неправедните и Сатана ще има пълна власт над отхвърлилите милостта, любовта и търпението на Исус. Всички, които са се предали да служат на дявола и да бъдат негови инструменти ще бъдат подтиквани да мразят, да преследват, за да унищожат Божия народ. Както Ной беше затворен в ковчега, така праведните ще бъдат защитени от Божествена сила.
Слабите сред Божиите чада са обект на Божията грижа. Няма акт на жестокост или потисничество спрямо тях, който да остане неотбелязан от Небето. Ръката на Исус се простира като щит над всички, които Го обичат и се боят от Него. Нека хората да внимават да не посягат против тази ръка, защото тя държи меча на  справедливостта.Които с Божията сила сте вардени чрез вяра за спасение, готово да се открие в последно време.“(1Пет 1:5.)
   Страшна
буря наближава и е надвиснала над жителите на тази болна, покварена планета, в която командва и беснее дяволът и неговите демони, защото знаят, че времето им изтича. Земята отново ще бъде пометена от опустошаващия Божи гняв и грехът и грешниците ще бъдат унищожени заедно с дявола и неговите демони, както по времето на Ной, Содом и Гомор. Греховете, предизвикали отмъщението върху предпотопния свят, съществуват и днес. Страхът от Бога е прогонен от човешките сърца и на закона Му се гледа с безразличие и подигравка. „Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; сториха развалени дела; Няма кой да прави добро. Господ надникна от небесата над човешките чада, за да види, има ли някой разумен, който да търси Бога. Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; няма кой да прави добро, няма ни един. (Псалми14:1-3.) Усиленият стремеж на онова поколение към желание за мъст и поквара и светски неща е еднакъв с това на сега живеещото извратено, покварено поколение, което с нищо не отстъпва на предпотопните жители. Христос казва: Когато светът стане като Содом и Гомор в нечестие, поквара и разврат значи чашата е преляла и тогава ще дойде краят на света. „Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят; тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие, но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите; (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден,   а особено тия, които с нечисто пожелание следват плътските страсти и презират Бога. (2Петрово 2:4-10) “Защото както и в ония дни преди потопа ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички; така ще бъде и пришествието на Човешкия Син” (Матей 24:38, 39). Бог не осъди предпотопните жители, че ядяха и пиеха. Той им бе дал голямо изобилие от земни плодове за задоволяване на физическите им нужди. Грехът им се състоеше в това, че приемаха тези дарове без благодарност към Дарителя и се развращаваха, отдадени на необуздан апетит, който ги подтикваше към разврат и поквара. „И земята се разврати пред Бога; земята се изпълни с насилие„ (Бит 6:11.) Законно беше да се женят. Бракът бе една от първите, установени от Бога наредби. За тази наредба Той даде на хората специални наставления, като облече брака в чистота, святост и красота; но тези наставления бяха пренебрегнати, забравени, а бракът - извратен и използван в служба на удовлетворяване на най-долни плътските желания и извратени, гнусни страсти.
   Подобно състояние на нещата съществува и сега между младото поколение, насилие, поквара и разврат нечовешка, която води този свят към унищожение. Законното само по себе си е доведено до крайност. Апетитът бива задоволяван без ограничение. Изповядващите се за последователи на Христос ядат и пият с пияниците, докато имената им са записани в почетните църковни доклади. Невъздържанието снижава моралните и духовните им сили и подготвя път за отдаване на по-низките плътски страсти. Множествата не чувстват никакво задължение да ограничават своите чувствени желания и стават роби на желанията си. Те живеят, за да задоволяват сетивата си - само за този свят и за този живот. „Тия, обаче, като животните без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат, наближаващи да получат заплатата на неправдата - люде, които считат за удоволствие да се развращават денем. Те са петна и позор; наслаждават се с примамките си, когато са на угощение при вас;         очите им са  пълни с блудство, нечистота и с непрестанен грях; подмамват чистите неутвърдени души; сърцето им е научено на лакомство; те са предадени на проклетия; оставиха правия път и се заблудиха, като последваха пътя Содом и Гомор.2Пет 2:12-15. Екстравагантността завладява всички кръгове на обществото. В най–високите кръгове са най-покварени и най-извратени. Честността се жертва за лукс и показ. Тези, които бързат да се обогатят, потискат бедния и извращават справедливостта; а “роби и човешки души” още се купуват и продават. Измама, подкупничество и кражба се ширят неосъдени на най-високи и най-ниски места. Пресата гъмжи от съобщения за убийства - престъпления, извършени така хладнокръвно и безпричинно, като че ли е станало нещо обичайно и нормално. Сякаш е заличено всяко чувство за човечност. И тези зверства са станали толкова обикновено явление, че почти не събуждат коментар или изненада. Дух на анархия завладява всички народи и избухванията, предизвикващи от време на време ужаса на света, са само знаци за тлеещия огън на страстите и беззаконието, които излязат ли извън контрол, ще изпълнят земята с окаяност, насилие и опустошение. Дадената от вдъхновението картина на предпотопния свят представя изключително точно състоянието, към което бързо се приближава съвременното ни общество. Дори сега, в нашия век, в така наречените християнски страни, всеки ден се извършват престъпления, черни и ужасни като тези, заради които бяха унищожени предпотопните грешници.
   Преди потопа Бог изпрати Ной да предупреди света, за да могат хората да се покаят и така да избегнат заплашващото ги унищожение. Когато наближи времето за второто идване на Исус Христос, Господ изпраща Своите слуги да предупредят света чрез Библията, за да се приготви за това велико събитие. Множества живеят в престъпване на Божия закон и сега Бог с милост ги зове да послушат святите му изисквания. Предложено е прощение на всички, които оставят своите грехове чрез покаяние пред Бога чрез вяра в Исус Христос. Но мнозина смятат, че е твърде голяма жертва да се изостави греха. Тъй като животът им не е в хармония с чистите принципи на Божието управление, те отхвърлят предупрежденията на Господа и отричат авторитета на Неговия закон. Бог прости на Адам и Ева, Аврам, Яков, Самсон, Мойсей, Давид, Соломон, Петър, Мария, Павел  и ни ги дава за пример, че няма грях който Исус Христос да не може да прости.
   Само осем души от онова многобройно население на земята преди потопа повярваха и послушаха Божието слово, изговорено чрез Ной. Сто и двадесет години проповедникът на правдата предупреждаваше света за идващата гибел, но вестта му бе отхвърляна и презирана. Така ще бъде и сега. Преди Законодателят да дойде и да накаже непокорните, престъпниците ще бъдат предупредени да се покаят и да се върнат към верноподаничество спрямо Него. Няма да има човек, който да не бъде предупреден за идващия край и за възможността да се спаси чрез Исус Христос от Божието наказание. „Отхвърлете от себе си всичките престъпления, с които беззаконствувахте и елате при Мен. „Понеже Аз не благоволя в смъртта на оня, който умира, казва Господ Иеова; затова върнете се и живейте.„(Езекил 18:32.)Но за повечето хора тези предупреждения ще бъдат напразни. Апостол Петър казва: “...в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: “Къде е обещаното Му пришествие? Защото откак са се поминали бащите ни всичко си стои така, както от началото на създанието” (2 Пет 3:3,4). Не чуваме ли същите думи повторени не само от открито невярващите, но и от вярващите? “Няма причина за тревога - викат те. - Преди да дойде Христос, целият свят ще бъде обърнат и правдата ще царува хиляда години. Мир, мир! Всичко продължава, както е от началото. Нека никой не се тревожи от вълнуващата вест на паникьорите.” Но учението за хилядогодишнината не хармонира с ученията на Христос и апостолите Му. Исус попита ясно: “Обаче, когато Човешкият Син дойде, ще намери ли вяра на земята?” (Лука 18:8). И както вече разбрахме, Той заявява, че състоянието на света ще бъде както в дните на Ной, Содом и Гомор. Павел ни предупреждава, че с приближаването на края на света ще видим как нечестието се умножава и плътта се въздига в култ: “А духът изрично казва, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамителни духове и бесовски учения” (1Тим 4:1). Апостолът казва, че “в последните дни ще настанат усилни времена” (2Тим 3:1). И дава удивителен списък на греховете, които ще вършат имащите само вид на благочестие.
   Предпотопните жители се отдадоха на вълнуващи забавления и празнувания точно когато пробното им време приключваше. Влиятелните и силните се стараеха да държат умовете на народа погълнати от веселие и удоволствия, да не би по някакъв начин да бъдат повлияни от последното тържествено предупреждение. Не виждаме ли същото да се повтаря и в наши дни? Докато Божиите слуги предават вестта за идващия край на всичко, светът е погълнат от забавления и търсене на удоволствия. Безкраен кръг от забавления поражда безразличие към Бога и пречи на хората да бъдат повлияни от спасителните истини, които единствено могат да ги спасят от приближаващата гибел.
   В дните на Ной философите заявиха, че е невъзможно светът да бъде унищожен с вода. Така и сега има хора на науката, които заблуждават и се опитват да докажат, че светът не може да бъде унищожен чрез огън, че това е несъвместимо с природните закони. Но Богът на природата, Създател и Владетел на нейните закони, може да използва делата на ръцете Си за изпълнение на Своите намерения.
   Когато велики и мъдри мъже доказваха за свое удовлетворение, че е невъзможно светът да бъде унищожен с вода, когато страховете на народа бяха успокоени и всички гледаха на Ноевото пророчество като на заблуда, а на Ной като на луд и фанатик, тогава дойде времето на Бога. “...всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните отвори се разкриха” (Бит.7:11) и подигравачите бяха пометени от водите на потопа. С всичката си горделива философия хората твърде късно узнаха, че мъдростта им е глупост и че Законодателят е по-велик от законите на природата и че на Всемогъщия не Му липсват средства да изпълни намеренията Си. “И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син” (Лука 17:26). “А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят и земята, и каквото се е вършило по нея ще изчезнат” (2 Петрово 3:10). Когато разсъжденията на философията прогонват страха от Божиите съдби; когато религиозните учители сочат напред към една ера от дълги векове на мир и благополучие и светът, погълнат в непрекъснатото хоро на своя бизнес и удоволствия, сади и гради, празнува и се весели, отхвърляйки Божиите предупреждения и подигравайки се с Неговите вестители, “тогава ще ги постигне внезапно погубление... и никак няма да избегнат” (1 Сол. 5:3)“А краят на всичко е наближил; и тъй, живейте разумно и трезвено, за да се предавате на молитва.“ 1Петрово 4:7




Тагове:   ot interneta spodeleno bolka,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2445481
Постинги: 2836
Коментари: 1224
Гласове: 14317
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031