Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2020 10:30 - По време на Давос обръщение Тръмп потиска империя "Измама" и изменението на климата "Пророци на съдбата"
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2020 10:33


  По време на Давос обръщение Тръмп потиска империя "Измама" и изменението на климата "Пророци на съдбата"


image от Тайлър Дърдън  Вт, 21.01.2020 - 11:12
 

https://www.youtube.com/watch?v=Yt86DUXju1k&feature=emb_logo
https://www.zerohedge.com/geopolitical/trump-slams-impeachment-hoax-climate-change-prophets-doom-during-davos-address


За първи път от две години президентът Тръмп пътува до Давос, Швейцария, където за пореден път се сблъсква с глобалните елити, срещу които той се нахвърли по време на кампанията през 2016 г., като спокойно разтърси постиженията на администрацията си.

Говорейки от подготвени бележки, Тръмп спокойно отхвърли истеричните предупреждения на "Зелените нови сделки", обяви импийчмънта за "измама" и преразказа списък на икономическите постижения на администрацията си, като започна с факта, че американската безработица е достигнала най-ниското си ниво ниво за 50 години, докато милиони производствени работни места се върнаха в САЩ.

image

Но вместо да се спре на импийчмънта, Тръмп избра да се съсредоточи върху безбройните икономически постижения на Америка под негово ръководство.

Благодарение на икономическата позиция на Тръмп за бизнес бизнеса, икономиката на Америка е в разгара на "икономически бум, чийто харесвания никога не са били виждани досега". Разгръщайки „потенциала на нашия народ“ - чрез намаляване на данъци и регулаторни промени на „ниво, което никога не е правено досега в историята на страната ни“ - Тръмп каза, че е успял да генерира „историческа вълна от инвестиции, ръст на заплатите и работни места“ създаване ".

По време на встъпителните реплики на речта Тръмп постигна две търговски споразумения, които бяха финализирани миналата седмица (споразумения, които вдъхновиха акциите на САЩ да се изстрелят до свежи постижения през всички времена и икономическите печалби, постигнати от малцинствата под негово ръководство (дори когато противниците на Тръмп продължават да го обвиняват на бялото надмощие.

„Ние повдигаме американците от всяка религия и верую на расата. Безработицата за чернокожи американци и американците от азиатска Америка и азиатските американци достигнаха рекордни нива ... Работниците в дъното на последните приходи се радват на едни от най-големите печалби, заяви Тръмп, като се позова на неотдавнашен ръст на ръста на заплатите.

Нивото на безработица при жените достигна най-ниското си ниво от 1953 г. и за първи път те съставляват по-голямата част от работната сила.

"След моето избиране нетната стойност на долната половина на работните заплати се увеличи с +47% ... реалният среден доход на домакинствата е на най-високото ниво, регистрирано някога ... американската мечта се връща по-голяма и по-добра от всички преди. И никой не печели повече от средната класа на Америка. "

За много кратък период от време в Америка са построени около 12 000 нови фабрики, чудесен знак за производствени работни места, докато фондовият пазар (както Тръмп рядко забравя да ни напомня) се набра с повече от 50% от избирането си, което има засилени пенсионни фондове и 401 k) s, основни инструменти за амбициозните пенсионери.

След като най-накрая номинира двама нови кандидати за запълване на свободните работни места в борда на Фед, Тръмп продължи да критикува председателя Джей Пауъл, когото той обвиняваше, че "повишава тарифите твърде бързо и ги намалява твърде бавно".

Въпреки грешките на Фед, никой не може да отрече просперитета, който Америка постигна през последните три години.

„Новият просперитет на Америка е безспорен, безпрецедентен и ненадминат навсякъде по света… Америка направи този зашеметяващ обрат не като направи малки промени в шепа политики, а чрез възприемане на изцяло нов подход. Всяко решение, което вземаме ... е фокусирано върху подобряване на живота на американците всеки ден. Ние сме решени да създадем най-високия стандарт на живот, който всеки може да си представи. "

А про работник, про гражданин, про семейство дневен ред показва как една нация може да процъфтява, когато е общности, неговите дружества и неговите хора да работят заедно за цялата нация. "

Преминавайки към темата за отношенията между САЩ и Китай, Тръмп каза, че макар че връзката, когато става чрез „груба лепенка“, отношенията между САЩ и Китай са „по-добри от всякога“, особено сега, когато търговската сделка „Фаза 1“ е била успешна подписан. Тръмп също настоя, че отношенията му с президента Си са по-силни от всякога.

"Той е за Китай. Аз съм за САЩ, но освен, че се обичаме."

Преминавайки към темата за новата енергийна независимост на Америка, Тръмп се похвали, че американската енергийна революция спестява на средното американско семейство повече от 2000 долара годишно.

"Нашите европейски съюзници вече не трябва да бъдат уязвими и от недружелюбни доставчици на енергия. Насърчаваме нашите приятели в Европа да използват огромните доставки на Америка и да постигнат истинска енергийна сигурност."

Както очаквахме снощи, Тръмп директно се сблъска с климатичния алармизъм на Грета Тунберг, АОС и техните кохорти от „Изчезване“ - най-известната тема на събитие, при което стотици присъстващи влетяха в частни самолети и сбирка на заможни протестиращи предизвика тези присъства на конференцията за повишаване на сигурността.

Тунберг също говори в Давос във вторник и в съответствие със стила си да говори със световните лидери, тя възбуди публиката си, като настоява, че "нищо не е направено" за борба с изменението на климата.

Ние сме на прага на "практически неограничените запаси от енергия" благодарение на американската енергийна независимост, що се отнася до изкопаемите горива, но също и пионерската работа на Америка в областта на възобновяемите енергийни източници и ядрената енергия.

Тръмп изглежда очертава собствената си рамка за опазване на околната среда по по-практичен начин, като казва, че администрацията му е „ангажирана да съхрани величието на Божието творение и естествената красота на нашия свят ... днес с удоволствие съобщавам, че САЩ ще се присъединят към инициативата за 1 трилион дървета, обявена тук на Световния икономически форум. "

Но в това, което беше най-големият удар върху истерията на бунта на изчезване, Тръмп посочи, че всички примери за климатични аларисти се оказаха грешни през предходните десетилетия.

"Това не е време за песимизъм, това е време за оптимизъм. Страхът и съмнението не са добър процес ... за да възприемем възможностите на утре, трябва да отхвърлим трайните печалби от обречеността и техните предупреждения за апокалипсиса. Те са наследниците на вчерашните глупави гадатели ... те искат да ни видят да се справим зле, но няма да допуснем това да се случи. Предсказаха криза на пренаселеност през 60-те години, масово гладуване през 70-те и края на петрола през 90-те. Тези алармисти винаги изискват едно и също нещо - абсолютна власт да доминира да преобразува и контролира всеки аспект от живота си. Никога няма да позволим на радикалните социалисти да унищожат икономиката ни, да разрушат страната ни или да изкоренят свободата си. Америка винаги ще бъде гордият, силен и непоколебим бастион на свободата. "

Тръмп завърши речта си с поглед към бъдещето, залагайки на легендарната способност на Америка да стимулира иновациите, настоявайки, че „чудесата от миналия век ще избледнеят в сравнение с това, което ще постигнат днешните млади иноватори, защото правят неща, които никой не смяташе дори за възможно да започнем. Продължаваме да възприемаме технологията, а не да я отбягваме. Когато хората са свободни да правят иновации, милионите ще живеят по-дълго, по-щастлив и по-здрав живот.

Въпреки че не го споменаваше по име, разговорът на Тръмп да гледа оптимистично към бъдещето напомняше риториката на Роналд Рейгън, когото Тръмп посочи като своеобразен политико-духовен предшественик.

Всеки, който се съмнява в перспективите на бъдещето, "трябва само да разгледа възвишаващите се постижения от миналото", каза Тръмп, преди да посъветва света да продължи напред с "извисяващата се решителност и визия" и да се възползва от деня.

Като черпим вдъхновение от постиженията на миналото, „ние ще черпим сили от славата на миналото и ще направим величието мисията на нашето бъдеще“.

Гледайте речта на Тръмп по-долу (той започва да говори след 18-минутния знак):


 

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39914036
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930