Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2019 13:39 - 22 СЕПТЕМВРИ - ПРАЗНИКЪТ Е БЕЗПРАЗНИЧНОСТ!
Автор: jupel Категория: Поезия   
Прочетен: 439 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

КОГО,ЗАЩО ДА ПОЗДРАВЯВАМ,

НА ДЪНОТО СМЕ,КВО ДА ДАВАМ,

ЧЕ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ

БЪЛГАРИНЪТ ДА ОСТАНЕ

В ТОЗИ СВЯТ БЕДЕН, БОГАТ?

НЯМАМ МАЙКА,СЕСТРА,БРАТ!

ПАРИТЕ ВСИЧКИ ОБСЕБИХА,

АЛЧНИ ХОРА ИЗГОНИХА

УМНИ,БЪЛГАРСКИ ЛЮДЕ!

НАРОДЪТ НИ ТРЕВА ПАСЕ!

ЕДНИЧКА ПЕСЕНТА ОСТАНА.

СТАРА СЪМ ДА ХВАНА БАЛКАНА!

https://www.youtube.com/watch?v=yBlUZcJiw94


БЪЛГАРИЙО,ЗА ТЕБ АЗ ПЛАЧА! Докога ще се повтарям?

Независими били сме,

но отвсякъде кой мине

нас българите ще ни мине!

А Отечеството мило

гори и боледува,пие

поколението наше,

с пороци пълно е,апаши

си докарахме отвън,

че нашите са малко! Вън

не на българите млади,

а за продажниците наши -клади!

Честито зависимост!

В проценти не е малко тя

и гони вече тя стоте,

българи зависими! Овце.

Два празника Гергьовден ако има,

агнешкото, овче пак не стига

за нашите вълци прегладнели,

Родинаи народ превзели!

Какъв ти празник?

България е разпродадена.

Какъв ти празник?

България е и разградена.

Разделена е на зони, части,

няма закони, няма власти,

няма народ, няма Родина,

природата ни гине и народа, има

сила някъде в небето,

вярвам в нея, тя крепи сърцето!


Независимост ли? Смехория.

Я попитайте ония,

дето крият си парите

в чужди банки,дните

им са преброени,

българското във тях дреме.

На свободата ни посягат,

карат младите да бягат.

Независимост?!Лъжа.

Казвала съм,ще го казвам

доказвам го, ще го доказвам.

А вий днес се събудете,

предателите накажете!

БЪЛГАРИЯ СПАСЕТЕ!

 

НЕ СТАВА, НЕ СЕ ПОЛУЧАВА, СЕКИРАТА НЕ СЕ ПРЕДАВА, А ВСЕКИ СВОЯТ ГРЯХ ЩЕ ПЛАЩА ЩОМ С ЧУЖДА СЪДБА СЕ ЗАХВАЩА!!!

Винаги плача и плача

за Родината моя и в здрача,

но не мога да се преборя

с примирението на народа-своя!

Защо засипвате със прах очите ни?

Защо ни давате почивни дни?

Защо почерняте и дните ни?

Защо се правите,че Ви боли?

Убивате децата наши,

а вашите гушите с пари,


престъпници,убийци и апаши

кой дава Ви на вас пари

отвън, България да управлявате?!

Уви,за нищо Вий не ставате!

Продавате Родина и народ

и криете се като плъхове,сноб

народа свой направихте,

че сте българи забравихте!

Какъв ти 6-ти, 22-ри,

разсъдък нямате и не говори

кръв българска във Вас.

Какъв позор и срам за нас!

Зомбирани и омагьосани,

алчни,правите се на ядосани,

а дупедавци сте,гъзоугодници,

продажници на род,родина,сводници...

Негодници!!!


Септември шести,двадесет и втори

не ги признавам! Sorry.

Ама празник ли е туй, кажи?

Небето си не можем да опазим сами?

БЪДИ!

Кой те спира,но животът с нази имитира

и хората се озлобиха, озвериха и прокриха,

заключиха врати железни,

забравиха нрави полезни!

Кой защо на мен се сърди,

че народа изпростя,

в страх и болка в сърце,гърди

си пробожда сам,кръвта

българска тече и стене

българска душа и плът,

няма кой кой да поеме,

да покаже верен път!


Ако това е празник нека да е,ама не е дори в интернета си личи, колко демагогия и фалш, лицемерие пълзи!

https://www.youtube.com/watch?v=dxr5Sftajzc

sekirata Bulgario sulzite si iztrii sramut izmii

muzika  tekst  izpulnenie  А.Х.Т. sekirata cekupama

https://www.youtube.com/watch?v=yBlUZcJiw94

sekirata Nezavisimost luja e

https://www.youtube.com/watch?v=lbk8BA8UzEA

sekirata Za teb Bulgario dnes placha


 

поезия и клипове А.Х.Т.sekirata cekupama










Гласувай:
1



1. jupel - Умберто Еко: България прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си.
25.09.2019 12:31
Един политически анализ на положението в България, или пророчество или както искате го наречете, направен от Умберто Еко през 2013 година. Един анализ който в пълна сила важи и сега!
Тези, които мислят за бъдещето емигрират, а тези, които останат, биват смазани
Звучи тъжно и страшно, но предсказанията на известния семиотик и структуралист Умберто Еко за България се сбъдват. Преди няколко години по повод на излизането на българския пазар на последната му книга „Пражкото гробище“, авторът на „Името на розата” даде интервю за Дарик, което днес е забравено. Припомни ни го нашият приятел от Фейсбук Бончо Попов. Предупрежденията на Еко звучат потресаващо актуално днес, защото успя в аванс да разчете знаците на обществен разпад и родната действителност.

Наблюдавам вашата страна отдавна и знам, че тука нещата се случват или с голяма доза закъснение, или изобщо не се случват.

Интересни сте ми. Виждате ли, навсякъде около вас ври и кипи, светът се променя. Свидетели сме на революции и протести, като започнем от арабския свят, минем през Щатите, Европа и стигнем до Русия. Хората се обединяват в опит да задават въпроси, да търсят отговори и да предизвикват промени. България е една от малкото страни, в които някак си тези неща остават извън кадър и обществото не реагира или, ако го прави, то е вяло и апатично, да не кажа безлично. По скоро някак си по задължение, а не с истински хъс и емоция.

Не градя впечатленията си само от последните години, но и от времето, когато Източна Европа преживяваше това, което сега преживява арабският свят. И тогава във вашата държава промяната премина някак си спокойно, лежерно, да не кажа, че това, което трябваше да стори обществото, бе сторено от комунистическата върхушка. Вие бяхте и си оставате прецедент, властимащите свалиха сами себе си, пребоядисаха се и отново поеха управлението, докато обществото им ръкопляскаше по площадите, имитирайки някакви опозиционни митинги, дори не и протести.

Обществото ви прилича на подритван от тълпата човек, оказал се не по своя воля в центъра на протест, опитващ се да си пробие път през множеството, но вместо това понесен от него. Този човек не знае на къде го водят, не знае какво се случва, не желае да участва в този протест, но не знае как да излезе от тълпата. Единствената му цел е да се отскубне и да намери сигурно място, откъдето да може да наблюдава ставащото, но не и да участва.

Ако погледнем държавата ви като цяло, то тя привлича внимание именно със странното спокойствие, царящо в нея. Независимо какво, къде, как и защо се случва, това сякаш не оказва особено влияние върху България. Реакция няма. Прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си, такава, каквато Бог му я е отредил.

За съжаление не. Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села?

Не е тайна, че вие се топите. И то не бавно и полека, а със скорости, огромни в исторически план. Вие сте единствената държава в Европа, която действително е заплашена от изчезване и дори наименованието България да продължи да съществува, то хората, населяващи тази територия надали ще имат нещо общо с българите, или ако имат, то ще толкова, колкото общо имат българите с траките. Такъв процес на изчезване на дадена нация е рядкост да се наблюдава, особено в съвременния свят, затова и вие представлявате интерес за редица изследователи и за мен в частност.

От това, което виждам, не бих могъл да ви обнадеждя. Обществото и не само вашето се дели на три части: Такива, които са забили поглед в миналото; такива, които живеят изцяло в настоящето и такива, които гледат в бъдещето. Тези, които са се втренчили в миналото, се гордеят с постиженията на предците си, но са неспособни да им подражават, именно защото живеят с миналото и не осъзнават реално протичащите промени около тях. Те дърпат страната назад, искат да върнат това, което е било, но нещата се променят и това, което е вършило работа вчера, днес я спъва. Ако вашият княз Борис бе като тях, то надали щяхте да имате азбука и собствена писменост.

Тези, които живеят в настоящето, те се интересуват само от себе си, ден за ден, всеки ден. Едни заради бедност – душевна и материална, други заради алчност! Едните са обзети от страх, стрес и апатия, а другите от корист, завист и жажда за плътски удоволствия! Те смятат, че парите са основното средство, което ще реши проблемите им, ще им даде сигурност и стабилност. Те са жертва на промените и вярват, че с пари могат да си осигурят един остров на спокойствието, където спокойно и блажено да изживеят дните си, без да се налага самите те да се променят. Те живеят в безвремие, в едно безкрайно тягостно настояще, вкопчили се в днешният ден, страхуващи се от утрешния. От тях не можеш да очакваш нищо, те не могат да се борят, защото не знаят за какво.

Тези които живеят с мисълта за бъдещето, те са хората, които движат света. Те осмислят това, което е било и това което е в момента, и чертаят пътя на бъдещото развитие. Те са откривателите, мислителите и идеолозите на обществото. Те са строителите на новите обществени взаимоотношения, на хуманизма. Те са тези, които търсят смисъла на живота.

За съжаление, при вас тези, които гледат към бъдещето, са подложени на убийствен натиск да бъдат претопени в останалите две групи. На тях не им се дава поле за изява, нямат възможност да развият и реализират идеите си. Тези хора, обаче, не приемат и никога не са приемали с примирение наложените им ограничения, и не са се поддавали на натиска на апатичната маса. Те търсят място, където могат да осъществят мечтите си, без да се страхуват от неизвестното, без да се задоволяват с илюзорната моментна сигурност. България не е това място – там тези които мислят за бъдещето емигрират! А тези, които останат, биват смазани.

Пагубното за България е, че нейните управници са само люде, принадлежащи на първите две групи. Те дават за пример миналото, без да имат поглед върху бъдещето. Те следват чужди указания, чужди напътствия и служат на чужди интереси, в името на собствената си настояща моментна облага. Те са празни, кухи, безидейни. Те сочат грешките на миналото, за да оправдаят настоящето, докато се страхуват от бъдещето. Това е вашият елит.

Всъщност има място и за оптимизъм. Може би България е първата глобална държава. Тя ще е първата, която ще се разтвори в новия свят, и нейните чеда, гледащи в бъдещето, ще станат водачи на земното население. Виждаме, че доста българи и хора с български корени заемат престижни политически и научни постове в целия свят. Един ден светът ще бъде обединен в една общност – планетата Земя и може би българите са тези, които поставят началото на този процес, давайки пример на целия свят със спокойното приемане на смъртта на националната си държава. Българите няма да умрат, не и тези, които гледат в бъдещето, те просто ще се наричат земляни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2445925
Постинги: 2836
Коментари: 1224
Гласове: 14317
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031