Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2020 15:35 - Мишоците позорно се скриха при парите си
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 873 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2020 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да прощават мишките - в този текст ще бъдат споменати редом до много неприятни хора. Помните „Котаракът в чизми“ от Шарл Перо, нали? Приказката е от 1697 г., но ще ви припомним последния, решаващия епизод с развръзката. Котаракът пристига в огромен красив замък, собственост на страшен човекоядец. Когато се срещнал с него котаракът запитал:

— Разправяха ми, че имате способността да се превръщате във всякакъв вид животни, че можете да се превърнете например в лъв или в слон.
— Това е вярно — отговорил грубо човекоядецът — и за да ти докажа, ей сега ще се превърна в лъв.
Като видял пред себе си лъв, котаракът толкова се изплашил, че веднага се озовал на покрива, макар че с чизмите се вървяло доста трудно по керемидите.
След малко, като видял, че човекоядецът се превърнал пак в човек, котаракът слязъл и си признал, че много се изплашил.
— Разправяха ми също — казал той, — но аз не мога да повярвам, че можете да се превърнете и в най-малкото животинче — например да станете плъх или мишка. Казвам ви, че смятам това за съвършено невъзможно.
— Невъзможно ли? — отвърнал човекоядецът. — Ей сега ще видиш! — и в същия миг се превърнал в мишка, която почнала да тича по пода.
Щом видял мишката, котаракът се хвърлил върху нея и я изял.

Прехвърляме се 323 години по късно у нас, в лятото на 2020. Страната се тресе от протести срещу Човекоядеца, който държи цялата власт, погълнал е каквото може да се погълне и се е окупирал в огромния си замък, построен с крадени народни пари. Полиция, депутати, министри, медии, анализатори и коментатори, тайни служби и прокуратура, милиони в чужди банкови сметки, имоти – всичко си има Човекоядеца. Но няма спокойствие, защото пред замъка протестиращи искат да върне заграбеното, да се маха от властта и да бъде съден. И доскоро страшният Човекоядец трепери от страх. Досега Човекоядецът се превръщаше в благодетел, строител на магистрали, справедлив управленец, честен политик, спазващ закона магистрат, демократ... Но настъпи момент, в който всички разбраха, че това са само роли. И Човекоядецът се затвори в замъка и пусна злите кучета пред портите, изключи камерите, да не се запише какво се случва на моста над рова, опасващ имението му и се мушна при заграбените пари. В това време отвън се чуха викове: "Оставка!" и сърцето му се разтупка – аха да изхвръкне като птиче. Страхът го скова и той реши да използва вроденото си умение да бъде мишка. Така го беше учила майка му. Човекоядецът обаче не видя, че от известно време един котарак го наблюдава внимателно...

Питаме:

Къде е Бойко Борисов?
Къде е Иван Гешев?
Къде е Делян Пеевски?
Къде са тези трима юнаци, които довчера бяха недосегаеми? Само Доган бе изваден от златната дупка на Росенец. Когато застана пред протестиращите нямаше и помен от самонадеяния политик, хидроинженер и философ, властващ от години над цялата държава.

Жалки мишки, вживяли се в ролята на страшния Човекоядец.

от Фрог нюз 



Гласувай:
7



1. sekirata - Герб плаща яко на троловете си
09.08.2020 18:57
ма на тези пари ще си ....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823237
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031