Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2020 11:16 - ЗНАЧЕНИЕ НА ИМЕТО ИЛОН МЪСК
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2136 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 20.11.2020 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Моята поредица от кратки тълкувания на имена на прочути съвременни  представители на световния "елит "- стоящи под прожекторите на СМИ или в полусянка - ще се обогати с нов обект - "милиардерът-гений" Илон Мъск.Ако вече ви е писнало от моето дълбаене в имена,които мнозинството от човечеството заклеймява,сърдете се на археолога Андрей Киряков - тъкмо той вчера насочи вниманието ми към своя скорошна статия,публикувана тук,в блог.бг и озаглавена "Илончо Катъра и неговите мъскарии"."Написах я къде на шега,къде на истина" - ми довери в съобщение Андрей.Прочетох я веднага и я приех съвсем наистина,защото с тия плутократи,уж спечелили десетки и стотици милиарди с голия си "гений",с тия пажове и пиари на илюминатите,пропагандиращи електромобили и ваксини,изстрелващи шпионски спътници в космоса и смертелни чипове в кръвта на хората- шега не бива.

За разлика от зловещата рептилска маска на Сорос и суховатото ( но всъщност лисиче) излъчване на Гейтс,който успокоява с очилатия си образ на чичко- професор, Илон Рийв Мъск е назначен да играе Питер Пан сред "филантропите",погубващи човечността и човечеството.Той е разпилян гений,горяща факла,бенгалски огън,пръскащ идеи и  (чужди) милиони,разточителен и невротичен,конкретен и съсредоточен,стрелящ с далекобойно оръдие неприятни истини за семейството си и за съотборниците си олигарси.Заявява с юношеска лекота:"Баща ми е чудовище,но аз съм взел таланта си от него",а за "пандемията" на събрата си Бил Гейтс ( до чието състояние от 112 милиарда плътно се е доближил,влизайки по този начин в тройката от ( обявени) най-богати хора на планетата - прочетох го тази сутрин,не че много ме интересува подобна "класация") откровеничи:"Ковидът е глупост,аз съм як,няма да се ваксинирам"- имитирайки позволена и за "масовия индивид" алтернативност и доброволност по отношение на този крайъгълен камък на новия световен ред. Колкото до децата си,които е именувал с числа - със сигурност от кабала - в това той е абсолютен пионер на бъдещето общество,в което личности и имена не се допускат,заместват ги маските и номерата.

Лицето и името предателски говорят - затова ще ги елиминираме и покрием с медицински парцал или бурка.Но докато е още време,нека се вслушаме в загадката на неговото собствено - Илон Мъск.

Elon е еврейско име с арамейски произход.Идва от Ели или Елои - Господ - и означава Господен,Божи .

Но особено интересно е фамилното име Musk и понеже Илон го е получил,естествено,от баща си - нека разтълкуваме оскъдните сведения,които популярните сайтове ни поднасят за Ерол Мъск,татенце на нашия герой.Кратките статии за него започват почти винаги с квалификациите на сина му Елон:"Най-ужасното същество,което познавам и което можете да си представите".Това е задължителният пролог,а после следва информацията,че Ерол има британски произход и е живял ( или все още живее) в Южна Африка,където е роден и самият Елон.Бил спечелил богатство като много способен строителен инженер или електронен инженер - нерде не,разликата между двете приписвани му професии е от земята до небето,а и възрастта му е такава( 73 г.днес),че електронен инженер просто не би могъл да бъде,по негово време такава университетска техническа счециалност не е съществувала.После профукал парите и жена му,канадката Мей,диетоложка и модел ( за който харесва мумии с физиономия на киборг),го напуснала но му оставила за отглеждане и възпитание трите им отрочета - Елон,брат му Кембъл и сестра им - и това е периодът,формирал непоносимостта на Елон към отеца му.Много по-късно,когато ужасният Ерол бил вече разведен с четвъртата си жена,взел,че направил дете на дъщеря й ( от предишен неин брак) ,която заедно отглеждали като малка.В тия кълчища,натворени от похотливия дъртофел Ерол, всеки би се объркал,ето защо Елон просто ги срязал и скъсал със земния си създател.Останал му "божественият" - въплътен в името му.

Напоследък обаче се заговори,че Ерол тихо и кротко бил станал собственик на изумрудена мина.Ако е така,наследникът ще му прости всички грехове.

Но не започнах разказа си,за да ви досаждам с тези интрижки.Какъв е по народност Ерол Мъск - британец?Това определение не означава нищо,защото никъде не пише,че бащата на Елон е англичанин.Няма етнически келт или типичен англосакс със собствено име Ерол и фамилно Мъск!

Errol,както е правилното изписване на името на Мъск-старши, е еврейско име - спомнете си известния актьор Ерол Флин,който е роден в Австралия,но винаги е заявявал,че "джъдиш бой".Erol - с едно ""r" - пък е често срещано име в Турция.И като съпоставим двата ареала,в които се употребява името Ерол,излиза,че най-вероятно то има арамейски произход,също като Елон.

Но най-стряскащото предстои тепърва - значението на фамилното име Мъск.Андрей правилно се е доверил на интуицията си и е извел смисъла му от "мъска" - муле,катър,хибрид,смесена кръв,междувидов приплод.Самата дума указва мешавица,смес. Аз ще отида още по-далеч и ще открехна една моя отдавнашна идея - за произхода на словото "мъж" - човек.Мъск - Musk,е транскрипция,повлияна от английското произношение и правопис,но най-вероятно това съвсем нетипично за английската лексика и именна практика име,е дошло от Изтока и оригиналът му е Мъжк - мужик,човек.

Това име е още един повод да разсъждавам над произхода и дълбокия смисъл на думата "мъж" - хибрид,специално създаден,за да насели земята подир поредния потоп,унищожил в голяма степен потенциала на предишната - атлантската раса,но пренесъл в бъдещето нейните гени? Мъж и арий се отнасят към едно и също създание,предопределено да населява земята в "новите ( от гл.точка на атлантската цивилизация)времена ,без да се припокриват - защото "мъж" е "човек",а "Арий" означава "земеделец".

Така стигаме до разкритието на името Илон Мъск ( Elon Musk) -  Божи човек,Божи мужик.Разбира се,в случая от основна важност е на кое "божество" се кланя въпросното мужиче. Съществуват и някои други варианти - Божи аромат или Божи мускул - ако тълкуваме "муск" като мускус или мускул - но те очевидно са по-скоро комични, отколкото вероятни.Съдейки по произхода на името,семейството на Илон не е типично еврейско,а арамейско.Това се потвърждава от името на брат му - Кембъл - което е особен англо-присаден вариант на армейското,асирийско и персийско мъжко име Камбусия( или Камбис).









Гласувай:
4



1. andorey - Привет, Милена. Напълно съм съг...
20.11.2020 16:06
Привет, Милена. Напълно съм съгласен съм че името Илон идва от Ил или Ел, което е Бог в древните и по нови имена. Но не имената са най-важното, а какво правят тези юнаци, милиардери... Няма един който да ми е симпатичен. Поздрави!
цитирай
2. milenavarbanova9 - Еее,Андрей,
20.11.2020 17:41
Нали точно ти ме вдъхнови да се занимавам с този антигерой.Знаем всички кому се кланят всички тия зловещи създания,налазили света.
Но има нещо,което не трябва да подценяваш - всяко задълбочено знание за тях,ни прави по-силни.А тълкуването на имената,които те неслучайно носят,е особено важен акцент.
цитирай
3. panazea - Прочетох с интерес.
20.11.2020 17:52
Имената значат много , понякога определят живота и дейността на индивида.
Той е дьонме , както викат турците.
Сигурно това е предназначението на Илон, да съсипе живота на милиарди хора.
Въпросът е ще му позволим ли?
Ако милиони хора насочат съзнанието си към него , могат да го обезвредят.
От нас зависи.
цитирай
4. milenavarbanova9 - към panazea
20.11.2020 19:44
Благодаря Ви за силния и честен коментар.Съгласна съм с Вас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 775461
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031