Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2015 19:12 - СТИХЧЕ БИЛО.........
Автор: jupel Категория: Изкуство   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.03.2016 22:57


 Недостатъци всички имаме,но когато някой ни прави на глупави и се гаври с нас, с търпението ни,какво се получава?Когато някой иска да ни внуши своето становище,мнение,да ни учи какво да харесваме,какво става? Аз не съм длъжна да харесвам това,което някой харесва или има изгода да го харесва.

Стихче било -"Недостатъци" ...ама чии бе "поетесо"?!
 

А сега четете и се наслаждавайте на "голяма"поезия . Тази женица не само лансирана ами и коментирана с брависимо и от подбрани хора в един блог в интернета,та дори и не слизаща от първа страница особено на едно местенце в нета.Последното не ме дразни,но от другото се отвращавам.От самото съчинение,което е в разказна форма и е сбиротак от събрани от тук и там разкъсани мисли на авторката ,която ми е съгражданка и затова само първото и име тук писах.Разбира се, опитва се и на статии да се изхвърля-по принуда, и то политически статии! За мене безуспешно.Има друга дарба,но май не е точно дарба,а завъшено образование. Интересно защо не популяризира това в интернета.Значи така,според сайта действа чисто интересчийски.Сдушава се с влиятелните хора на сайта и после си тупа топката.Например обещава да пише политика, дето нищо не разбира от нея и то за определена група хора,които пък я популяризират с вижте какви нейни напъни за поезия.    
    Искаш ли да поправим нещата?
Тези прекалено горещи пръсти
да ги замразим?
Тези прекалено тъжни устни
да ги отрежем и да присадим
усмивки?
Ироничната бръчица
да я зашием?
Тези мисли напиращи
като крачета на стоножка
да ги поокастрим,
да не тревожат?
Искаш ли да опитаме
да постегнем хаоса
и да си го подредим?
Да оберем къпиновия цвят
и да си сварим сладко,
вечното къпиново сладко,
от сънищата на саламандрите,
искаш ли?
      И така, как се замразяват пръсти, я ми кажете? И ако стане, какво следва после? Има и елемент на ненормална страст към физическо измъчване на човек в случая няма животно.Ще реже,присажда....това вече е и хирургия! Откачена работа! Премина на шев и кройки,дали пък не доработва и в някоя шивашка фирма-зашива бръчици?! Думата не е "кастрим" това са крака и на стоножка да са. И що пък нямало да тревожат след тази овощарска и хирургическа намеса?! Хаос не се стяга,стяга се корсет,ако имаш такъв, драга?!И съвсем невъзможно е да подредиш всичко след  до тук изложеното!!! Де да можеше да се вари сладко от сънища и то на саламандрите.Или си много гладна"поетесо" или ти се е доприискало огън,вулкан..!? Остава да си довършиш "великата"творба и да кажеш, да поискаш в митологията ли искаш да се изпратиш или да речем в Америка,за която толкова много бленуваш,но със картините си.Къде са,май са на последен план,защо ли? Ясно е защо-не си силна в професията си.А това е много важно, да си в силата си там във това, за което си учил и учиш, и другите, по точно получаваш заплата за това обучение, което уж провеждаш.Така е у нас,драги! Важното е не какво можеш ,а как се нареждаш в определената ситуация и група хора, как се поставяш,за да си харесван.Защото в повечето случаи тези хора не разбират нищо от това за което хвалят човека от когото имат някаква файда.Интереси,това е .Точно като при мъжете с жените.Гледат си горките само интересите,никакви чувства,грам! А и стомахът им да е пълен.Надявам се,че авторката на това по горе няма да изяде саламандъра.Достатъчно хора,потребили яде,изяжда с хитри тактики и подмазване,лицемерие.

 



Тагове:   jupel sekirata kritika poezia,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2471867
Постинги: 2854
Коментари: 1224
Гласове: 14480
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930