Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2019 20:00 - УБИЙСТВОТО
Автор: jupel Категория: Изкуство   
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове:
2



 image

Валеше като из ведро нетипично за селото, в което се беше скрила Калина при свои близки. Всичко се движи по план така както тя беше решила и сега остана най страшното. Убийството. Никога не е убивала и животно, на мравката път правеше.Имаше вътрешно усещаше, че няма сили за това убийство, но трябваше…! Знаеше, беше и доказано във времето, че или тя или той - това е, но по лошото беше, че той искаше и смъртта на дъщеря им. Ще и казва някой си, че имало други начини. Има ама няма. Няколко пъти живота и висеше на косъм, както и този на дъщеря и. На римския папа да се оплаква все тая, никой не го интересува, лични проблеми били. Такава е държавата, чака се да има убит, нещастен случай, изобщо смърт, а и тогава нещата се потулват. Или се разследват с години. Накрая който е имал пари той печели. Нищо ново под слънцето. Калина покри добре с одеяло дъщеря си, която спеше дълбоко. Беше се погрижила момичето нищо да не знае. Наметна се с мушамата и излезе в големия дъжд. Постоянно  си повтаряше дано и върви по вода. Беше твърдо решена, та нали затова дойде чак до тук далече от града в който оня изверг живееше. Той бе причината да напуснат града с дъщеря си, да ходи по къщите сега. Тя ще е причината той да напусне този свят. Знаеше правилата на Господ, че никой няма право да посяга на чужд и свой живот, но тя беше простосмъртна-грешна, като всички хора. Нямаше време да чака. Какво да чака? Възмездие? Та с какво би я огряло това възмездие след всичко, което и бе причинено. „Вълкът му е дебел врата, защото сам си върши работата“ - това не го е измислила тя. Не се страхуваше, но адски бързаше и тази припряност можеше да и попречи. Стигна до мястото, където той трябваше да дойде, така се бяха разбрали. Беше му обещала и парите останали и, както и документите. Гаврил беше адвокат и нямаше как да го излъже. Затова не мислеше да шикалкави. Ако се обърнат нещата срещу нея, а той би я убил с удоволствие, дори и тогава никой не трябваше да знае кое, защо и как. Дори дъщеря и. 

Една тъмна сянка се появи между дърветата до брега на реката. Калина разпозна самият Дявол в образ на човек.
-Калина, заради нас ли е този порой?
Калина мълчеше, не искаше да се чува гласът и . Беше подозрителна и му посочи близкото дърво. Подслониха се под дървото и се гледаха право в очите. Очите му искряха. Калина усети студ и хлад, но трябваше да намери сили. Извади из под шубата белите листи и двата плика с пари. Той се нахвърли върху тях, като звяр.
-Защо са два, аз имам дял и от вилата?
-Вилата я прехвърлихме на дъщеря ни, не помниш ли?
-Не помня  и не искам да помня! Къде е това курве?
-Аз съм тук и то за последно, каквото имам и мога ти го нося, само ни остави на мира.
-Няма да ми се измъкнете и двете ще ви свърша по такъв начин, дето изобщо се не сещате. Стовари юмрук върху главата на Калина и тя се олюля. Листите и парите се разпиляха, Калина се свести и напипа под шубата камата подарък от дядо и преди да умре. Насочи острието към тила на мъжа, така както се бе навел да събира парите  и листите. Гаврил ненадейно се обърна и хвана Калина за ръката, зави като куче. Започна борба, Калина нямаше шанс. Риташе го в слабините, бореше се с все сила. Изведнъж просветна светкавица и се чу страшен гръм, дървото до тях се разцепи на две и част от него падна върху тях. Последното което Калина видя бяха звезди, много звезди. Една звезда светеше с образа на  дъщеря и. Протегна ръце към звездата. Така Калина замря. На сутринта се събуди в някаква стая. Около нея сноваха лекари и медицински сестри. Човек с папка чакаше в ъгъла на стаята.
-Къде е дъщеря ми?
-Спокойно, дъщеря ви е добре и  чака в коридора да я извикат да ви прибере. Размина ви се, но той, той вече го няма.
Калина си отдъхна, погледна през прозореца небето и си каза на ум - Имало Господ!

автор А.Х.Т.sekirata cekupama




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2443985
Постинги: 2836
Коментари: 1224
Гласове: 14315
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031