Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2019 16:04 - "Убийство в Ориент Експрес" на линк и друг филм "Ориент Експрес"
Автор: jupel Категория: Поезия   
Прочетен: 684 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  „Ако изправите пред истината някого, който ви е излъгал, той обикновено признава — често пъти просто от изненада.“


https://www.filmi2k.com/murder-on-the-orient-express-ubiystvo-v-orient-ekspres-2017/


image

"Убийство в Ориент Експрес" - страхотен филм, книга също!

image

Версията на Кенет Брана с куп звезди като Джони Деп, Джуди Денч, Мишел Пфайфър и Пенелопе Круз (чиято героиня е със сменено име във филма, в романа реално няма Пилар Естевадос). Има някои незначителни пропуски, в сравнение с книгата, но версията от 2017 година е с много повече отклонения от романа. Достатъчно е само да се присмеем на високия рус Поаро с преекспонираните мустаци – пълна противоположност на дребния, гологлав детектив, описан от Кристи. Адаптацията на екран от 1974 година - Албърт Фини заслужено получава номинация за „Оскар“ за ролята си на Поаро, а освен това и останалите персонажи се доближават максимално до създадените от Агата Кристи.

Дейм Агата Мери Клариса Кристи е английска писателка, авторка на 14 колекции от разкази, 17 пиеси, 66 детективски романи, множество повести и драми с криминален сюжет, включително 6 романтични новели, написани под псевдонима Мери Уестмакот. 

image

Агата Кристи неслучайно е останала в историята като „кралица на криминалния роман“. 

Убийство в Ориент Експрес е роман на Агата Кристи с главен герой белгийският детектив Еркюл Поаро. За първи път е публикуван във Великобритания през 1934 г. По-късно същата година романът е издаден и в САЩ, под името Murder on the Calais Coach, за да се избегне евентуалното объркване с романа на Греъм Грийн Orient Express, публикуван през 1932 г.„

Дейм Агата Мери Клариса Кристи (на английски: Dame Agatha Mary Clarissa Christie) (родена с името Агата Мери Клариса Милър) е английска писателка, авторка на 14 колекции от разкази, 17 пиеси, 66 детективски романи, множество повести и драми с криминален сюжет, включително 6 романтични новели, написани под псевдонима Мери Уестмакот (Mary Westmacott) Световните рекорди на Гинес описват Агата Кристи като най-продавания автор на всички времена. Нейните романи продават около 2 милиарда екземпляра, а нейните творби са на трето място в класацията на най-широко публикуваните книги в света, зад творбите на Шекспир и Библията. Тя остава най-превежданият индивидуален автор, преведен на поне 103 езика

 


Убийство в Ориент експрес” е най-известният криминален роман в света, а екранизацията му е обявена за най-успешния британски филм на всички времена. Еркюл Поаро пътува с Ориент експрес, но малко след полунощ луксозният влак засяда в снежна преспа. На сутринта пътниците са с един по-малко. Американски магнат е намерен мъртъв в купето си, а вратата е заключена отвътре. Пътуващите са откъснати от света и разчитат на Поаро, който единствен може да открие убиеца сред тях. Агата Кристи посвещава книгата на втория си съпруг археолога Макс Малоун. Писателката му посвещава още три книги: Загадката на Ситафорд, Ела и ми кажи как живееш, и последната ѝ написана книга Задната врата на съдбата.

 

https://www.youtube.com/watch?v=smYTCX3nWa0

Представям Ви и друг филм -"Ориент Експрес".

https://www.youtube.com/watch?v=56unk7x51Fg

image



"Ориент Експрес" в Русе   29 август 2019

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/orient-ekspres-pristigna-v-ruse.html

Русенци: Мечтаем си един ден и ние да можем да пътуваме с "Ориент Експрес"


https://www.youtube.com/watch?v=Y2DUULDsPDQ

А.Х.Т. sekirata cekupama










Гласувай:
5



1. peperutka - !!!! мноого любимооо...
29.08.2019 22:36

как си се сетила..Ани, браво, поздрав!
цитирай
2. jupel - https://www.youtube.com/watch?v=Y2DUULDsPDQ
01.09.2019 19:42
peperutka написа:

как си се сетила..Ани, браво, поздрав!


По повод, че този влак скоро бе на гара Русе и Варна. Разбира се, че не бях там, но имам познати които ми разказаха подробности от Русе.

Лека вечер и благодаря за вниманието!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2462601
Постинги: 2847
Коментари: 1224
Гласове: 14432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930