Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2020 01:39 - СОФИЯ НА ЖИВО ОТ ПРОТЕСТА: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day 39-ТА ВЕЧЕР НА ПРОТЕСТИ, ТРИ БЛОКАДИ В СОФИЯ
Автор: jupel Категория: Политика   
Прочетен: 461 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 16 август 2020

София на живо от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day 39-та вечер на протести, три блокади в София

 https://www.youtube.com/watch?v=mOMEFv3Ks2w

https://www.youtube.com/watch?v=Tjj1l80GdYo

https://www.youtube.com/watch?v=7V1XsqKBoiU

София на живо от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day

39-та вечер на протести, три блокади в София

39-и ден на протести в София. Блокирани остават трите ключови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, при Министерския съвет и пред Ректората.

Непроменени остават и исканията на протестиращите - незабавна оставка на правителството и главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и промени в съдебната система

Към 19 ч. протестът протече мирно и спокойно. Точно под прозорците на Министерския съвет палатки са разпънали и майките от инициативата "Системата ни убива".

В 20 часа на площада отекна музиката на вечните Queen и подходящата за случая "We will rock you" (Ще ви разбием), пише БГНЕС.

Към 20:30 ч стана ясно, че се правят опити от протестиращите да блокират пътя Кулата - Симитли, като се придвижват бавно.

В 21 ч, по традиция, протестиращите пред Министерския съвет се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител" с крайна точка - блокирания Орлов мост. Там, по случай празника Успение Богородично, отправиха обща молитва.

Протестиращи и граждани на Орлов мост обаче се оплакват от група бездомни, които ги притесняват и дори твърдят, че жена е размахвала нож срещу тях.

Въпреки проливния дъжд, протестиращи останаха на пост в палатките си на трите блокади в София. Обмислят обаче да сменят тактиката през следващите дни.

Още преди началото на самия протест се стигна до арест. Жена, във видимо нетрезво състояние отиде при палатковия лагер при Президентството и започна да се кара с протестиращите. Няколко мъже я избутаха настрани, а това видимо я ядоса още повече. Стигна се до намесата на няколко полицаи, които се наложи да я арестуват

Към момента няма информация за нови очаквани блокади тази вечер, тъй като организаторите от т.нар. "Отровно трио" не са съобщавали за такива.

От Сдружение "Зограф" поискаха културният министър Боил Банов да глоби организаторите на протеста от "Отровното трио" с 30 000 лв. Причината е поругаването и увреждането на емблематичната сграда на Народното събрание. Припомняме, че в четвъртък тя беше замеряна многократно от протестиращи с яйца и домати.

От няколко дни на Орлов мост живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, като проявяват агресия.

След подаден сигнал на 112 патрулна кола отведе една от жените в районното управление.

Освен в София, голям протест и тази вечер има във Варна.

За пореден път недоволни граждани от Благоевград направиха опит за блокада на главен път Е-79, предаде "Фокус".

След като не бяха допуснати от полицейските служители да блокират пътя, протестиращите скандираха "Оставка" в страни от пътя.

Силна подкрепа оказват много българи, живеещи зад граница

Трябва да се смени курса,ББ и управляващите не разбират от протести, с добро  не става,а бабите и старците няма как да сменят системата и да скочат. Според мен с това протакане се доказва ,че някои взимат пари за тези протести и от двете страни - НЯКОИ, не всички.

Но Борисов е затънал до гуша...и явно трепери за живота си, който вече явно виси на косъм и то от неговите хора е застрашен.

image

София НА ЖИВО от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day


image

 









Тагове:   Sofia,   blokadi,   39 -den protesti,   drgradove,   ostavat,


Гласувай:
7



1. jupel - Не можели сме да гъкнем
17.08.2020 15:36
както и немския народ не гъкна от вкараните от Меркел мигранти....

Ами на тази база

хайде да седзнем ида гледаме


как убиват, тровят децата ни ,внуците ни и нас

и разсипват тази хубава земя на Аспарух,
как я грабят и режат на парчета...

нали" крумосвете" !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2465179
Постинги: 2850
Коментари: 1224
Гласове: 14446
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930