Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2021 21:15 - АТЕНТАТОРЪТ НА ИВА МИТЕВА -МНОГО УСЪРДНО ПОДБРАН ОТ ПОРЪЧИТЕЛИТЕ - сплашване
Автор: jupel Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МНОГО УСЪРДНО ОТ ПОРЪЧИТЕЛИТЕ  Е ПОДБРАН ТОЧНО ТОЗИ  ЛЮБОМИР ЯКОВ,РАЗЧЕПКАЛИ СА ПРЕДИ ТОВА ЦЯЛАТА МУ БИОГРАФИЯ И ПОРОЦИ, ХАРАКТЕР.

Атентаторът на Ива Митева – от агитката на „Левски“ (гореща следа – шефката на НС не питала когото трябва за разпита на Гешев?)

 

 

26-годишният Любомир Яков, който заплаши с убийства един от тримата най-важни хора в държавата – председателя на парламента Ива Митева, е част от агитката на „Левски“, научи Narod.bg от източник по върховете на МВР.

 

Аз sekirata  много се съмнявам да е той, зад него се крият пак онези…мутрите, а полицията хвърля прах в очите с този измислен герой Любо. Възможно е да са му платили, че да му използват името, но не, не е лично той!

 

Ако тръгнем по тази линия, дали пък няма да стигнем до поръчителя на заплахата, намекна информаторът ни.

 

По думите му не е тайна, че най-върлите сини фенове са под контрола на мутрите около Бойко Борисов, може това да е разковничето на заплахата, отправена в деня, в който Ива Митева обяви, че промените в Закона за НСО са приети на първо четене – т.е., Бойко, Иван Гешев и Цвета Караянчева остават без държавни бодигардове.

 

Според една от работните версии в ГДБОП Бойко и Слави Трифонов били изключително ядосани на Ива Митева, че без тяхно знание и позволение шефката на парламента е одобрила искането на депутатите пред тях да бъде разпитан главният прокурор Иван Гешев.

 

Може би това е гореща следа към разплитането на престъплението, смята униформеният източник на Narod.bg.

 

Историята на Любомир Яков се оказа доста заплетена –  неговият баща бил осъден на 19,5 години затвор в Гърция за наркотрафик. За случая е писал журналист на „24 часа“ през 2005 г. и се е срещал с бабата на Любомир – Ганка Якова, в село Красново, Пловдивско.

 

Преди дни 26-годишният Любомир Яков изпрати заплаха по имейл до председателката на парламента.

 

Часове след това бе арестуван в Стара Загора в градинка близо до гарата, където се събират наркомани. Яков е признал за заплахите, а прокуратурата му отправи обвинение.

 

През 2020 г.  Яков е получил условна присъда за това, че е отправил телефонна заплаха за взривяване на автогарата в Пловдив. Отново там през 2019 г. е реализирал друга престъпна схема чрез крадене на фалшиви профили в интернет и искане на пари.

 

„Малкият“ Любомир всъщност носи имената на баща си – Любомир Яков, който през 2005 г. получава сурова присъда от 19,5 години затвор от гръцкото правосъдие. Вероятно той още е в затвора в южната ни съседка или поне няма информация да е освободен предсрочно.

 

През 2005 г. неговата майка – Ганка Якова, разказва подробно за одисеята на сина си. Тогава Любомир младши е само на 5 години, а майка му е жива и преподава български език и литература.

 

“9 години вече го няма. Много ми е трудно да говоря за него”, казва пред „24 часа“ през 2005 г.  61-годишната тогава Ганка Якова в село Красново, съсипана от участта на сина си Любомир Яков. Той току що е е осъден на 19,5 години затвор от Апелативния съд в Атина.

 

На 11 юли 2005 г. е признат за виновен за трафик на наркотици и фалшифициране на документи. Тогава Любо e оставил жена и две дечица -Ивка е на 9 години, а Любомир, който носи неговото име, на 10.

 

В гръцкия съд се разбира, че Любо Яков не е светец . За фалшификации на документи самият той признава. Лежал е в Гърция за това и преди. Но по-страшното обвинение за трафик на наркотици, се крепи само на показанията на друг осъден в същия процес. Това е гъркът Алексиос Зервас, получил също 19,5 г. като съучастник на Яков.

 

39-годишният Яков и Зервас са арестувани на 27 януари 2004 г. в атинското предградие „Халандри“. У гърка намират 290 грама кокаин. В дома му откриват и 3 кг хашиш, крадени паспорти, бланки за гръцки паспорти и пистолет. На разпита Зервас уверява, че Яков е тарторът на престъпната група и именно той му е дал наркотиците.

 

Съдът отхвърля първото обвинение. Второто обаче приема, макар че доказателства няма. Полицаите са пропуснали да вземат отпечатъци от пакетите с намерените наркотици. Така българинът получава близо 20 г. решетки и обжалва наказаниeто, но без успех.

 

Реклама

 

Любомир Яков-старши заминава за Гърция през декември 1996 г. Оттогава не се е връщал, разказва през 2005 г. майка му Ганка. Завършил е Текстилния техникум в Пловдив. В началото работел като пазач в селската кооперация. „Едни го бяха набедили, че крал сливи, ама нямаше такова нещо“, разказва майка му.

 

После Любомир-старши започнал в МОК “Медет” в Панагюрище като шофьор. След 1989 г. нямало работа и той заминал за Гърция. „Натопили са го. Напил се е и са му откраднали паспорта, смята майката на Любомир-старши.

 

През 2005 г. Стефка – майката на Любомир-младши, разказва как са се запознали с баща му през 1994 г. – в автобуса – на път за гурбет в Гърция. Сприятелили се и се оженили. Стефка вече  била бременна от друг мъж, но Любомир приел детето.

 

Първо живели в Атина, Стефка се грижела за възрастна жена. После се преместили в Крит – Любомир работел във фурна, а Стефка в хотел, по честен път изкарвали парите си.

 

След това живeли в Крит известно време, докато полицаи ги хванали, както се разхождали. Закарали ги до квартирата да си съберат багажа и ги върнали в България, защото пребивавали незаконно.

 

В България Стефка и Любомир се установили в Красново. После заживeли в родното село на майка й – Кипилово, близо до Котел. Там Любо не работел, защото нямало какво.

 

Преместили сe във Варна, където той станал общ работник на кораб, а вечер припечелвал допълнително като таксиметров шофьор. Парите не стигали и с негов познат отново заминали за Гърция и останали нелегално там.

 

“От време на време се обаждаше, но нищо съществено не казваше. Ние му се карахме да се прибира вече, че две деца е оставил”, ядосва се Стефка през 2005 г. Любо-старши обаче отказвал да се върне, а работодателят му в Гърция бил доволен от него.

 

Единственият му проблем бил пиенето. Каквото изкарал, давал го за алкохол. Случвало се е да ляга и на пътя, докато изтрезнее. „Това му е единственият проблем – признава и майката тогава. – Затова не може и да си дойде – няма как да събере пари за билет.

 

„Не вярвам да е направил нещо лошо – сигурна е Ганка по повод голямата му присъда за наркотрафик. – Той не обича да краде, нито да лъже. Това е абсурд, не мога да повярвам да е замесен с наркотици. Не си пада по такива работи.“

 

Майката е сигурна, че някой е подвел сина й или се опитва да го натопи. „Може да е заспал някъде пиян и да са му откраднали документите. А сега някой се представя за него“, развива своята версия жената.

 

Година преди да осъдят Любомир-старши, съпругата му Стефка получава развод. Тя се решила на тази стъпка, защото минали много години, откакто Любо се запилял по Гърция. „Не си знаех положението, затова подадох молба за развод. А и подозирах, че има друга връзка там, защото нямаше интерес към мен и даваше уклончиви обяснения кога ще се върне“, обяснява жената.

 

През 2005 г. 44-годишната Стефка живее в Стара Загора заедно с двете деца от Любо-младши и с Дамян, синът й от предишна връзка. Дамян е в 11-и клас. Тогава Стефка работи като учител по български език и литература в Професионална гимназия по селско стопанство в Нова Загора.

 

„Пътувам всеки ден, много ми е трудно да гледам сама 3 деца с една учителска заплата“, описва битието си Стефка. За 9 години Любомир не е пратил нито лев, категорична е тя. Помагат й приятелки, защото е останала без родители и брат.

 

Любо обещал да й даде 200 лева да си прекарат телефон, за да чува по-често децата, но това не станало. Тя не можела да събере пари дори за да получи решението за развода и най-после да получава детски.

 

„Новината, че е осъден, ме изненада. Много съм притеснена. Не съм подозирала нищо такова“, казва тя. Признава, че Любо e имал проблеми с алкохола. Сериозни скандали обаче не са избухвали, не е посягал нито на нея, нито на децата.

 

 

По-късно Стефка става директорка на училище и продължава с голям труд да изхранва трите си деца, но за съжаление се разболява и умира. Така синът й Любо, останал съвсем безпризорен, постепенно тръгва по престъпния път на баща си и стига до заплахата със смърт срещу председателя на парламента.

 



Аз sekirata  много се съмнявам да е той-Любо, а зад него се крият пак онези…мутрите, а полицията хвърля прах в очите с този измислен герой Любо. Възможно е да са му платили, че да му използват името, но не, не е лично той!


Когато България е на този хал, тресе се ,да ен говорил пък за инфлацията,мутлата диктатор се радва на нова кола, освен че за него и Гешев Магнитски и затвора са вече в миналото.Офшорките му никой не знае дори Америка, пък иБоко си плаща яко  да спаси кожата си ,дори ако се наложи да топне Доган и Гешев.



Няма как Б.Б. да няма 


ахилесова пета


въпреки 

милиардите

и кукловодите си.


https://www.youtube.com/watch?v=L_AG_k3G0jw

Бойко Борисов в Айтос с новата Шкода - 5 септември 2021 г


https://www.youtube.com/watch?v=w-12Le6FGxU

Тошко Йорданов: Заплахата към Ива Митева е абсолютна политическа демонстрация за сплашване


 








Гласувай:
6



1. jupel - Запалахата е ясна -сплашване!
06.09.2021 13:31
Но пак не разбрах докога ще ми отваряте коментарите начело с оня турчин хакер -dobrodan?Тук е приета и разрешена модерация на коментарите от мен в моите си блогове, що за наглост и простотия?!
цитирай
2. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=H9R_T8asHFk
07.09.2021 02:51
Spodeleno
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2471086
Постинги: 2853
Коментари: 1224
Гласове: 14475
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930