Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 19:53 - Колко са днес умрелите?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове:
1



Колко са днес умрелите?  

Не знам при вас как е, но на мен първата ми работа като се събудя сутрин, е да разбера, колко са днес умрелите? Правя си набързо закуска, пускам си телевизора и гледам Виктор Николаев как стене, възмущава се и блещи тези очи, върти ги, докато съобщава колко са днес умрелите и ме кара да се чувствам виновен, дето не съм се ваксинирал, не спазвам дистанция и си нося маската в джоба, даже ми се е случвало да я пера без да я вадя от там. Гледам го и си викам – Този човек е болен, ама не е от Ковид, нещо на психическа основа е, а Ковида може да те разболее психически и без да го хванеш, та този ще да е случая и на Викторчо. Та гледам го и чакам трепетно под обвинителния му поглед да разбера, колко са днес умрелите. И ето, казва той цифрата, все едно обявява поредното изтеглено число от тотото, само дето не честити на печелившите.

Днес от друго хората не умират, така изглежда. Чудя се що не съобщават, колко са днес умрелите от инфаркт, инсулт, рак, цироза, бъбречна недостатъчност и още ред други традиционни смъртоносни заболявания. Да направят една класация, та хем да видим, кое е най- смъртоносното заболяване за днес, хем да се радваме, че сме оцелели още един ден сред толкова чуми дето ни дебнат отвсякъде. Явно вече всичко умира от ковид. Преди поне от време на време съобщаваха, колко са умрели от катастрофи, а в сезона на отпуските не пропускаха да ти съобщят, колко са отишли да почиват вместо да работят и взели, че се удавили, демек ходи си на работа недей да почиваш, че опасно нещо е това почивката. И като се замисля сега, от трудови злополуки май не съобщават колко са умрели, или може би работното място е най-безопасната среда на живот. И ако е така, ясно и защо ни карат да си носим маските и да ходим на работа, щото който работи не умира и, за да стигнеш до това сигурно и здравословно убежище – работното ти място, трябва да спазваш всички предпазни средства, дистанция, маска и ваксинация, едно да си пропуснал и Викторчо ще те гледа от екрана, все едно си му изял закуската.

Нека се пазим взаимно, ми казва Викторчо, ама само от ковид. Не знам, що не направят една кампания „Нека се пазим взаимно от катастрофи” например, а решение има, ето с моя плосък мозък измислих, вместо да ни чипират нас, да вземат да чипират автомобилите, да ги следи джипиеса и автоматично да ограничава скоростта им на движение до позволената, при толкова АйТи специалисти сигурно ще се намери един, който да може да го направи, стига да не го тръшне ковида. Ама и тоя ковид много странен бе. Как се преобразява, как се изменя, като хамелеон. Ето четвъртата вълна откъде почна – от морето. Заболи те корема, втресе те, изкарваш половината почивка между леглото и тоалетната и си викаш „Пак хванах някое чревно разстройство”. Щото то нашето море е повече Черно отколкото чисто, ама не, не било чревно разстройство, дето всяка година си го кара някой член от семейството като стъпите на Черноморието, а най-ми било Ковид.

Ама аз да ви кажа, вече се явявам теоретик на конспирацията, щото започнах да си мисля, че целия този Ковид, е начин едни хора да направят луди пари, а други само да станат луди. Честно ви казвам и за това са виновни АйТи-тата, щото много си вдигнаха цената и фармацевтите и докторите им завидяха. И хоп, измислиха Ковида. Вече всички лекари реват, че са на първа линия, демек  дайте ни пари, полицаите и те ревнаха да не изтърват далаверата. Мойта лична лекарка, като кихна и ме праща първо да се тествам, нищо, че наскоро дори щатската служба за лекарствата отрече точността им (на тестовете), и чак ако не ме хване теста, мога да отида при нея да ме прегледа, след като си е сложила газ, ботуши, наметало, та и тя няма вяра на тези тестове, иначе що ще се маскира така, ако е отрицателен. А ако е положителен, е те тогава почва борбата на първа линия, ама по телефона. Обаждаш и се и тя ти диктува, това и това ще пиеш и ако не се оправиш викаш първа помощ. Казваш и, че ти трябва болничен, рецепта и т. н. и тя нарежда, ще пратиш някой дето не е бил в контакт с тебе последните седем дни, да ги вземе, ако няма такъв, този който дойде да сложи две маски, една върху друга, да почука на вратата и да остави бележка с името ти и три лева за такса преглед. Ей не ги забравят тези пари за такса значи. 

Но да се върна на въпроса, колко са днес умрелите? Ето съобщи Викторчо, ама не казва, колко са ваксинирани и колко са неваксинирани, от умрелите де, щото аз и това искам да чуя. Щото гледам, по цял свят има протести срещу мерките, нищо че Викторчо се прави на ударен и не съобщава, хората не вярват и те като мен теоретици на конспирацията, смятат, че всичко това е една голяма измама.

И още нещо се сетих, за политиците, и те далавера имат от ковида. Няма протести, няма събирания, няма социално общуване, затварят си избирателите вкъщи и ги страхуват, че ковида ще ги тръшне. И така сто години на власт, ходи ги бутни, не можеш, трябва дистанция, маска, ваксинация. И да се ваксинираш  пак маска, пак дистанция нищо, че си се чипирал, още си опасен за другите, спасил си само себе си, да не умреш от Ковид. Ваксината действа, но може да имаш пост-ковид синдром,  ваксината не пази от него. Само не знам, умрелите от Ковид дали ги изтриват от избирателните списъци, щото нали знаете много мъртви души има в нашите избирателни списъци, дето гласуват още, демек избирателни зомбита имаме, та не знам и тея от Ковида дето измират, дали гласуват на изборите.

А да ви кажа, не съм оптимист, че скоро ще свърши ковида колкото и да са умрелите, щото доста хора намазаха покрай него. Ето пенсиите, дадоха им по 50 лева месечно, от години не се беше случвало такова нещо. Два, три , пет лева им даваха към пенсиите, през няколко години, а сега дойде Ковида и хоп 50 лева на месец. Е как да не си за ковида, я си отиде, я и 50-те лева изчезнат. Та пенсиите хем се страхуват, хем му се радват. Ами докторите, хиляда лева, че те такова увеличение не са виждали откакто съществува медицината в България. Я им вземи Ковида сега, да видиш, какъв вой ще се вдигне. Така ли лесно се дават хиляда лева, а и няма значение, колко са излекували ( въпреки, че Ковида не се лекувал уж)  и колко са умрели, хилядата лева си вървят. А за фармацевтите, за производителите на маски и ваксини да не говорим. Знаете ли кога ще свърши Ковида, като излетят всички дето печелят от него в космоса, демек като станат богати като Джеф Безос и Ричард Брансън, ама не само да излетят, а и да не се върнат. Те тогава ще свърши ковида. А до тогава, всеки ден ще тръпнем да чуем колко са умрелите, ама умрелите от Ковид, другите не ни интересуват.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791317
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930