Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2021 19:57 - Проф. Овчаров обяви археологическото откритие на годината
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
0



Проф. Овчаров обяви археологическото откритие на годината Бизнесмен се натъкнал случайно на оригиналния държавен герб от времето цар Иван Шишман 21 Септ. 2021 538
Оригиналният държавен герб на България от времето на цар Иван Шишман, според проф. Николай Овчаров.

Археологическият сезон още не е приключил, а проф. Николай Овчаров вече обяви откритието на годината, съобщава БНР. Малко неочаквано, но откритието не е направено от проф. Овчаров, дори не от археолог, а от бизнесмен. 

Става дума за бронзова пластина с размерите и формата на перце за китара, намерена  в землището на община Аврен от бизнесмена Младен Станев в градината му, при засаждането на дърво. След почистването ѝ станало ясно каква е находката. 

„Бях потресен, като я видях — каза пред БНР проф. Овчаров — Веднага разпознах държавния герб на България от времето на цар Шишман с трите лъва! Трите лъва, които до този момент бяха известни само от западноевропейските гербовници и рисунката на един арабин, минал през Търново във втората половина на ХIV век“, заяви археологът.

 

Щампованото на върха на бронзовия медальон изображение е доста подобно на герба на английската футболна федерация, но е много по-старо. 

Популярният археолог, който днес връчи находката на директора на регионалния исторически музей във Варна Игор Лазаренков, смята, че бронзовият накит с държавния герб е бил носен от воин, „високопоставен български благородник, царски човек“ като знак за високия му ранг. 

Тепърва предстоят още изследвания на историческата находка, но от днес, точно в навечерието на Деня на независимостта, тя вече е изложена в Регионалния исторически музей. 

image  БНР Гербът на България от епохата на цар Шишман, представен от проф. Овчаров. image  Туитър Емблемата на английския национален отбор по футбол.


***БЪЛГАРСКИ СА И ГЕРБОВЕТЕ НА БАВАРИЯ,БАДЕН ВЮРТЕНБЕРГ И ВЪОБЩЕ  ИСТИНСКОТО ИМЕ НА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА Е БЪЛГАРИЯ,А ЕВРОПА Е БИЛА САМО ЧАСТ ОТ НЯКОГАШНА БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ БЕЛИ ХОРА ПО СВЕТА СА БЪЛГАРИ! ВСИЧКИ,ИЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИ  ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ СА С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД! "БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-УКРИВАНАТА ТАЙНА НА ЕВРОПА!" НЕ ПРЕТЕНДИРАМ ЗА АБСОЛЮТНА ТОЧНОСТ НА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР НА САЩ,ИГЪЛБЪРГЪР! НЕ МИ ВеРВАЙТЕ,НО ТЪРСЕТЕ!ГАРАНТИРАНО ЩЕ НАМЕРИТЕ,УСПЕХ!     Н.М.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701409
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031