Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2022 20:56 - Байдън: Ще има нов световен ред и ще трябва да го ръководим
Автор: jupel Категория: Политика   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
5



 Шшшшшт тихо! Какво избиване на индианци??? Това беше мироопазваща демократична операция. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън по време на среща на бизнес лидери в Белия дом

резидентът Джо Байдън заговори за "нов световен ред" по време на среща на бизнес лидери в Белия дом, докато обсъждаше различни глобални въпроси. Това накара много хора да се замислят за конспиративната теория, обвързана с идеята за нов световен ред, разказват от Vice.

„Сега е времето - когато нещата се променят“, каза Байдън в понеделник в отговор на въпрос за това как САЩ отговарят на инвазията на Русия в Украйна.

"Ще има нов световен ред и ние трябва да го ръководим", каза Джо Байдън.


Защото т.н. Нов Световен Ред не е нищо повече от робство под ново название, където ядеш, пиеш, ходиш, мислиш, правиш и казваш онова, което ти наредят. Моя грешка, в миналото робите поне са имали свободата на мисълта в главите си, а онова дето идва е далеч по-страшно. Медицински фашизъм, пълно унищожаване на частната собственост и липса на права дори над собственото ти тяло. Какво изобщо може да е по-ужасно от това?

 победата на измисления от краварите "либерализъм" може да дойде с много жертви, както 60-те милиона загинали през ВСВ! Явен намек, да очакваме от ФАЩ и Трета световна война! Мамка ви империалистическа! Американци, спрете деменцията! Направете ефтаназия на мумията за да спасите Света!

imageДжо БайдънИзточник: БТА

Президентът на САЩ също така спомена и "либералния световен ред", който според него е помогнал на света да избегне глобалните конфликти от 1946 г.

Конспиративната теория „Нов световен ред“, която твърди, че световните събития се управляват задкулисно от малка група хора, които целят създаването на световно правителство и негово тоталитарно управление, съществува от десетилетия. Това е универсален разказ, който може да бъде оформен така, че да пасне към всеки предполагаем лош актьор, добил моментна популярност, в зависимост от това с какъв любител на конспиративната теория говорите. 

Някои биха казали, че Новият световен ред се състои от „Илюминатите“. Други може да говорят за масони, а някои - за комунисти. Антисемитските теоретици на конспирацията пък поставят евреите в центъра на тази заговор. В наши дни вярващите в тази конспиративна теория често говорят за смесица от „либерални“ злодеи като милиардерът-филантроп Джордж Сорос (често обект на антисемитски конспирации), семейство Клинтън и Бил Гейтс.

Сред привържениците на конспиративните теории думите „Нов световен ред“ означават антиутопични ужаси, включително програми за обезлюдяване, използващи принудителна стерилизация, тайна управляваща класа от рептили и сатанински „глобалисти“, които са решени да дадат старт на апокалипсиса.

imageОбщество на народитеИзточник: Getty Images

"Новият световен ред" обаче се употребява и в контекста на геополитиката: фразата беше популяризирана от световните лидери след Първата световна война и по-късно Втората световна война, за да опише системи за колективно управление като неуспешното Общество на народите, НАТО и ООН, които бяха създадени с цел да помагат на нациите да избегнат бъдещи кървави конфликти.

Наскоро фразата отново започна да се използва от експерти и законодатели, за да опишат несигурността, предизвикана от инвазията на Русия в Украйна, която предизвика шок в цяла Европа.

imageQAnonИзточник: Getty Images

Всеки път, когато фразата се използва в „легитимен“ контекст, теоретиците на конспирацията полудяват. Най-новото повторение на теорията, която се разпространява в общността на QAnon, твърди, че Украйна и нейният президент Володимир Зеленски са марионетки в глобалистка схема и че западните лидери се грижат само за предотвратяване на инвазията на Русия, защото защитават тайни „биолаборатории" там. Тази теория е била използвана за дискредитиране на западната подкрепа за Украйна.

Конспиративните теоретици и крайнодесни личности се нахвърлиха върху думите на Байдън, направени по време на бизнес среща, твърдейки, че склонният към гафове президент несъзнателно е направил знак с ръката си. За „Нов световен ред“ започна да се пише в Twitter. „Да, президентът Байдън говореше кодирано. Да, той ще ръководи Новия световен ред. Да, ще си огънете коляното. Преклонете се пред Америка на Байдън“, написа един човек в Twitter. „Вярвам с цялото си сърце, че Джо Байдън беше поставен от глобалистите, включително Вавилон, за да въведе Новия световен ред“, пише друг.



https://twitter.com/MnEmployed/status/1506194558601814020?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506194558601814020%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vesti.bg%2Fsviat%2Fbajdyn-shte-rykovodim-noviia-svetoven-red-6140202

Путин: Русия ще приема плащанията за природен газ само в рубли
Условието важи за „неприятелските” страни
Найс, а?
Е, на ви санкции. Да са ви честити новите санкции! Таз година завод за полу проводници – догодина за цели проводници, както бе кацъл Поета... ХАХА!


Ами те янките сега натресоха на Германия завода на Тесла. Унищожиха земята, отчуждиха някои друг туземец и шапка на тояга. Сега идиотчето-Мъск пак ще напълни банковата си сметка, ще спести още повече данъци и ще е*е майката на автомобилната икономика на Германия. Ноооо, както казват хората: нищо и никой не може да ти причини това, което сам си причиниш.
Германия за поеред път удари дъното. По форумите поне 75% от коментарите са срещу правителствената политина, което ме довежда на мисълта, че изборите са манипулирани.

какво става с Българската енергетика и , че Русия иска да и се плаща в рубли за газа ???
Може да изглежда дребно , но след като Китай се договори с ОАЕ , за купуване на нефт с юани , то се вижда че хегемона САЩ вече няколко държави отрязаха долара като разплащателна валута.
С кеф ще гледам , ама с голям кеф как ЕС и САЩ се гърчат от свойте глупави постъпки.
Евалла на Гърция и Турция (членки в НАТО) -- запазиха суверитет и неутралност и сега се облажват от ефтино гориво от Русия.
Като стане хляба след месеци 2 лева -- пак ще се радвате че сме взели страна в ЧУЖДА война.


Един особено известен привърженик на конспирацията за Новия световен ред е Алекс Джоунс от Infowars. В понеделник вечерта Infowars пусна заглавието „Интернетът полудя, защото Байдън каза, че идва „Нов световен ред““.

Крайнодясното издание Gateway Pundit пусна заглавие, което казваше „Байдън публично каза нещо, което трябваше да пази за себе си“.

Крайнодясната активистка Лора Лумър също се включи в дискусията. „Помните ли, когато левицата ни нарече всички конспиративни теоретици за това, че казахме, че правителството на САЩ е обвързано с глобалистките сили, за да въведе Нов световен ред???“ написа Лумър в Telegram. „ГЛЕДАЙТЕ: Байдън току-що призна вчера, че работи за прилагането на Новия световен ред и че САЩ трябва да поемат отговорността."




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2460056
Постинги: 2847
Коментари: 1224
Гласове: 14428
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930