Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2023 13:32 - Главният прокурор на Тексас казва, че новият имиграционен план на Байдън може да не е законен: „ти не си крал“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.01.2023 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Главният прокурор на Тексас казва, че новият имиграционен план на Байдън може да не е законен: „ти не си крал“ След месеци настоявания от републиканските законодатели и граничните общности Байдън посещава един от центровете на граничната криза в Ел Пасо, Тексас. От Лейси Крист | Фокс нюз Facebook


близо Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън говори за граничното посещение на Байдън и новата имиграционна политика на Белия дом

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън поставя под съмнение законността на новата имиграционна политика на Байдън, докато президентът посещава границата за първи път в своето президентство. 

„Имаме проверки и баланси. Всеки клон има своя собствена власт. Щатите имат своя собствена власт“, ​​казва Пакстън пред Fox Digital. "Това е негов собствен закон, негови собствени правила. И той не го прокарва през Конгреса."

image

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън провежда кампании в Гилмър, Тексас на 19 май 2022 г. (Кампания на Кен Пакстън)

След месеци на призиви от републиканските законодатели и граничните общности , Байдън посещава един от центровете на граничната криза в Ел Пасо, Тексас. 

 

В Ел Пасо агентите на CBP са претоварени: мигрантите спят по улиците пред католическата църква Sacred Heart, нови центрове за обработка са издигнати, за да приютят хиляди нови хора, преминаващи ежедневно, а служители дори поставят преградена тел по Рио Гранде, за да запазят хората навън.

image

„Републиканците изобщо не се отнасяха сериозно към това“, каза президентът Байдън в четвъртък. „Исках да съм сигурен, че знам какъв е резултатът или поне близкият изход на Заглавие 42, преди да падна. Все още нямаме това, така че трябваше да оперирам. Не харесвам Заглавие 42, но сега това е законът. Трябва да действам според него."

image

  (Ана Мънимейкър)

Байдън обяви, че ще разшири дял 42, който е политика от ерата на COVID, която позволява на служителите бързо да експулсират мигранти. Върховният съд ще изслуша аргументи относно законността на политиката на 1 март. 

БАЙДЪН ОБЯВИ ГРАНИЧНО ПОСЕЩЕНИЕ; НОВИ МЕРКИ С РАСТЕНЕ НА НАТИСКА ВЪРХУ МИГРАНТСКОТО КОЛИЧЕСТВО

Президентът Байдън също каза, че предлага законен път за до 30 000 мигранти на месец от Куба, Никарагуа, Хаити и Венецуела. Мигрантите, които преминават незаконно в САЩ, са освободени от програмата.

„Това не е непременно лоша или добра идея. Той просто не спазва никакви конституционни правила, на които сме разчитали повече от 200 години“, каза Пакстън.

image

Fox News стана свидетел на около 200 мигранти на улица близо до автобус с хрътки.  (Фокс нюз)

През последните 100 дни митническата и гранична охрана се натъкна на повече от 718 000 мигранти – 198 000 от които бяха експулсирани по силата на дял 42. 

 

В сектора на Ел Пасо 106 561 мигранти са били открити досега през тази фискална година. 

За съжаление всеки обработван мигрант отнема работна сила от агентите на CBP, които се борят с наркокартелите, които са прокарали смъртоносния наркотик фентанил през границата и са унищожили милиони американски семейства в процеса. 

imageВидео

„Това е около час, човекочас минимум обработка. И това не се отнася за някакъв вид транспорт или нещо друго. Това е само около час пред компютър, обработващ този индивид, който буквално унищожава всички агенти на граничния патрул на линията “, каза бившият началник на американския граничен патрул Родни Скот пред Fox & Friends.

МАЙОРКАС КАЗВА, ЧЕ МАСИВНИЯТ БРОЙ МИГРАНТИ „НАПРЕЖДАВА НАШАТА СИСТЕМА“, ПРИЗОВАВА КОНГРЕСА ДА ДЕЙСТВА

Въпреки че новата имиграционна политика на Байдън може да осигури краткосрочно облекчение на граничните общности, Пакстън казва, че Белият дом може да се изправи пред трудна съдебна битка при прилагането на програмата. 

„Ако той прави това сам, без каквито и да е законови правомощия, тогава ние ще назовем нещата с истинските им имена, ще кажем, хей, г-н президент, отново, само напомняне, вие сте президенте, ти не си диктатор, ти не си крал“, каза Пакстън. „Трябва да спазваш правилата, законите като всички останали.“




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737965
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031